divina_vaste_wand_draaideur_zwart_office

Steellook binnenwanden laten ruimtes baden in het licht

Architecturale binnenwanden voor een grote openheid en optimale lichtinval

Divina® van ARLU® inspireert en intrigeert. De innovatieve, awardwinnende structuur voor glazen steellook binnenwanden laat kamers baden in het licht en zorgt voor een grote openheid bij het opdelen van diverse ruimtes. Maak maximaal gebruik van lichtinval en laat kamers naadloos in elkaar overvloeien met de horizontale of verticale structuren van ARLU. Ontdek een waaier aan functionele en esthetische toepassingen.

Glazen scheidingswand voor optimale lichtinval en openheid

Er is niets zo aangenaam als een woning of kantooromgeving waarin natuurlijk daglicht vrij spel krijgt. Grote ramen in grote ruimtes geven een open gevoel en laten u maximaal profiteren van het binnenvallende licht. Maar een ruimte kan ook snel als te groot aanvoelen, zeker als deze meerdere rollen moet invullen. Wil je jouw keuken scheiden van jouw woonkamer of jouw bureau van de leefruimte, zonder verlies van openheid en licht? Opteer dan voor glazen binnenwanden. Met divina glazen steellook binnenwanden deel je jouw ruimte op, zonder dat je het ene deel visueel afsluit van het andere.

Gebruik divina als:

 • glazen scheidingswand tussen badkamer en slaapkamer,
 • systeem om maximaal te profiteren van de lichtinval in een kantooromgeving,
 • oplossing om de zaal van een restaurant op te delen zodat klanten een gevoel van privacy hebben, zonder verlies van openheid,
 • mogelijkheid om een keuken halfopen te maken, zonder verlies van licht en contact met de gasten,
 • deur tussen hal en woonruimte,
 • designoplossing om een loft op te delen,
 • ...

Je merkt het, de mogelijkheden zijn legio. Wil je de technische tekeningen en handleidingen raadplegen? Maak een account aan en vul het formulier in. Je krijgt een login die jou toegang geeft tot alles wat je moet weten over divina: horizontale en verticale structuren voor glazen binnenwanden en deuren.

Esthetische oplossing voor elk project

Divina is niet enkel functioneel, divina oogt ook gewoon zeer mooi. De glazen binnenwanden van ARLU zijn een godsgeschenk voor elke interieurarchitect en/of -bouwer. Het framework en de innovatieve techniek die achter divina schuilgaan maken van de aluminiumstructuur met ‘staallook’ een multi-inzetbaar systeem dat toelaat om creatieve keuzes te maken. Download de brochure en laat je inspireren door het veelzijdige karakter van deze industriële scheidingswanden.

Voor elke woonstijl

Het strakke design is een meerwaarde voor elke woonstijl. Divina combineert makkelijk met een industriële look en feel, maar contrasteert even mooi met een landelijke stijl. Kies voor een vaste glazen binnenwand, een industriële scheidingswand met deur of enkel voor een draaideur.

Akoestische en isolerende eigenschappen van glazen binnenwanden

De scheidingswanden zijn voorzien van een voegafdichting tussen de deur en de wand. Dat zorgt dat divina het meeste geluid dat vanuit andere ruimtes komt, tegenhoudt. Daarenboven kan er gerichter opgewarmd worden. Door bijvoorbeeld de leefruimte en keuken te scheiden met een glazen binnenwand, kan je ervoor opteren om een van beide ruimtes - afhankelijk van waar je het meeste tijd zult spenderen - te verwarmen. Je warmt zo een pak sneller en efficiënter op, zonder energie te verkwisten.
Je creëert dus niet alleen een akoestische barrière, je helpt met divina ook de energiefactuur mee in bedwang houden. Toch niet onbelangrijk in tijden waarin energieprijzen de pan uit swingen.
 • check mark

  Zichtbaar onzichtbaar

  Het strakke karakter van deze glazen binnenwanden met industriële uitstraling wordt versterkt door de innovatieve scharnieren en de magneetsluiter, die beide onzichtbaar zijn ingewerkt.

 • check mark

  Glazen binnenwanden met een prachtig lijnenspel

  Of je de glaspartij in zijn geheel wilt laten of je geeft de voorkeur aan een optische ‘onderverdeling’ in verschillende glaspartijen, aan jou de keuze. Met de optionele tussenregels kan je het glas onderverdelen naar eigen smaak.

 • check mark

  In meerdere kleuren

  Het framework is verkrijgbaar in textuur zwart (TXT 9005), wit (TXT 9016) en grijs (TXT 7016). Dat geeft jou de creatieve vrijheid om in te spelen op zowel hedendaagse als klassiekere interieurs.

Structuur voor glazen binnenwanden tot 2,6 meter

De plafondhoogte in een doorsneewoning meet tussen de 2,5 en 2,6 meter. De structuren van divina hebben een maximale hoogte van 2,6 meter. Dat betekent met andere woorden dat je deze systeemoplossing in de meeste woningen van vloer tot plafond kunt plaatsen. Daarenboven kan je met één structuur tot 6 meter in de breedte overbruggen. Het strakke design wordt zo nooit onderbroken.

Monteren, demonteren en hermonteren

Wil je na een aantal jaar de ruimte kleiner of groter maken of de binnenwand herpositioneren? Geen probleem. Je kan de aluminiumstructuur makkelijk demonteren, verplaatsen en heropbouwen, zonder breekwerken. Het glas kan je met andere woorden recupereren. Aangezien het glas in het systeem ‘klikt’ en niet wordt vastgekit, kan je er op termijn voor kiezen om het systeem elders te plaatsen.

Configuraties maken en prijzen raadplegen?

Log in bij ARLU Connect en krijg toegang tot de productconfigurator.

Type wanden divina

 • vaste wand

  Dankzij divina glaswanden worden ruimtes eenvoudig opgedeeld zonder een verlies aan licht of openheid.

 • eindstaander

  Bij een vaste wand kunnen éen of beide zijkanten van het raam afgewerkt worden met een eindstaander.

 • draaideur

  Dankzij pure lijnen en onzichtbare scharnieren is de divina draaideur van ARLU de oplossing voor een minimalistische eyecatcher in ieder interieur.

 • vaste wand met draaideur

  Divina met vaste wand en draaideur is de ideale oplossing wanneer je ruimtes van elkaar wilt scheiden, maar niet wilt inboeten op lichtinval en klaarheid.

 • hoekopstelling

  Bouw volledige kamers in divina dankzij de divina hoekopstelling.